Kako da savladate predispitni stres u par koraka!

Sa mnogo strana smo čuli o studentskom životu. Prvo od svojih roditelja dok smo išli u osnovnu, pa onda od prijatelja ili braća i sestara koji su počeki da studiraju dok smo išli u srednju, a neki su se čak i tad uverili u skoro sve čari studentskog života ukoliko su imali sreće da ih rođaci uvedu ili povedu na neku studentijadu.

Nastavite sa čitanjem Kako da savladate predispitni stres u par koraka!

Kako vam tehnologija može pomoći na ispitima?

Prema studijama koje su obavljene u dvadeset prvom veku, 64% studenata je bar jednom koristilo pomagala prilikom polaganja ispita i testova!

Nastavite sa čitanjem Kako vam tehnologija može pomoći na ispitima?

Top 4 haj-tek gadžeta za lakše polaganje ispita

Retko ko nikada nije napisao puškice na papirićima, pisao na dlanu formule i na kolenima teoreme. Međutim današnje vreme donosi i u varanje jednu skroz novu dimenziju.

Nastavite sa čitanjem Top 4 haj-tek gadžeta za lakše polaganje ispita

Studentska pomagala u zadnji čas

Odlaganja i zbog privatnih obaveza ili jednostavno zbog mnoštva knjiga koja treba pročitati, sažetke napraviti, prezentacije pripreminiti, niste stigli sve da pročitate niti da spremite, a sutra je ispit.

Nastavite sa čitanjem Studentska pomagala u zadnji čas

Eskivirajte ometače za bubice

Počinje oktobar i početak nove fakultetske godine. Ispitni rokovi su završeni, prijemni ispiti takođe. Sada je ostalo samo da se uživa. Ipak, ne treba se opuštati već uvek biti u pripremi, jer se ispitni rokovo polako i podlo bliže, a da ne pričamo o kolokvijumskoj nedelji kad se ima po 10 kolokvijuma u 3 dana!

Nastavite sa čitanjem Eskivirajte ometače za bubice

Kako profesori otkrivaju studente koji koriste bubice

Kada se odlučite da koristite bubice za ispite, onda treba i da znate da tom prilikom mnogo i rizikujete. Rizikujete da budete uhvaćeni, da dobijete različite vrste zabrana, ali i rizikujete da vas profesor zapamti i da vam bude mnogo teže kasnije da položite.

Nastavite sa čitanjem Kako profesori otkrivaju studente koji koriste bubice

Četiri opcije kada nemate vremena da spremite ispit

Noć pred ispit – nebrojano mnogo kafa, čokoladica za bolju koncentraciju, bez spavanja, knjiga pod jastuk i slične metode su one koje studenti koriste onda kada „dogori“, odnosno onda kada se ispit približi, a oni ni na pola knjige.

Nastavite sa čitanjem Četiri opcije kada nemate vremena da spremite ispit

Fakultet – vatreno krštenje za mnoge

Za mnoge student prva godina na fakultetu je pravo vatreno krštenje. Posebno za studente iz unutrašnjosti koji dolaze u veliki grad, studiranje  za njih postaje prektrnica u životu.

Nastavite sa čitanjem Fakultet – vatreno krštenje za mnoge

Muke i obaveze studenata – i kako ih rešiti?

U poslednje četiri  godine svaki oktobar i nova  akademska godina počinje pričom o protestima ukoliko se zahtevi studenata ne ispune, a često ne ostane na priči već se ti proteti i realizuju.

Nastavite sa čitanjem Muke i obaveze studenata – i kako ih rešiti?

Savremena tehnologija i njene prednosti i nedostaci

Većina nas ne može da zamisli dan bez interneta. Oni koji su stariji pamte vreme kada on nije bio u upotrebi, ali im je to vreme postalo daleko, a mlađe generacije ne mogu ni da zamisle svet u kome se nisu koristile tehnološke inovacije. Čim ujutru otvore oči, uzimaju svoje mobilne telefone, pregledaju vesti, društvene mreže, horoskop,…

Nastavite sa čitanjem Savremena tehnologija i njene prednosti i nedostaci