Eskivirajte ometače za bubice

Počinje oktobar i početak nove fakultetske godine. Ispitni rokovi su završeni, prijemni ispiti takođe. Sada je ostalo samo da se uživa. Ipak, ne treba se opuštati već uvek biti u pripremi, jer se ispitni rokovo polako i podlo bliže, a da ne pričamo o kolokvijumskoj nedelji kad se ima po 10 kolokvijuma u 3 dana!

Nastavite sa čitanjem Eskivirajte ometače za bubice

Kako profesori otkrivaju studente koji koriste bubice

Kada se odlučite da koristite bubice za ispite, onda treba i da znate da tom prilikom mnogo i rizikujete. Rizikujete da budete uhvaćeni, da dobijete različite vrste zabrana, ali i rizikujete da vas profesor zapamti i da vam bude mnogo teže kasnije da položite.

Nastavite sa čitanjem Kako profesori otkrivaju studente koji koriste bubice

Četiri opcije kada nemate vremena da spremite ispit

Noć pred ispit – nebrojano mnogo kafa, čokoladica za bolju koncentraciju, bez spavanja, knjiga pod jastuk i slične metode su one koje studenti koriste onda kada „dogori“, odnosno onda kada se ispit približi, a oni ni na pola knjige.

Nastavite sa čitanjem Četiri opcije kada nemate vremena da spremite ispit

Fakultet – vatreno krštenje za mnoge

Za mnoge student prva godina na fakultetu je pravo vatreno krštenje. Posebno za studente iz unutrašnjosti koji dolaze u veliki grad, studiranje  za njih postaje prektrnica u životu.

Nastavite sa čitanjem Fakultet – vatreno krštenje za mnoge

Muke i obaveze studenata – i kako ih rešiti?

U poslednje četiri  godine svaki oktobar i nova  akademska godina počinje pričom o protestima ukoliko se zahtevi studenata ne ispune, a često ne ostane na priči već se ti proteti i realizuju.

Nastavite sa čitanjem Muke i obaveze studenata – i kako ih rešiti?

Savremena tehnologija i njene prednosti i nedostaci

Većina nas ne može da zamisli dan bez interneta. Oni koji su stariji pamte vreme kada on nije bio u upotrebi, ali im je to vreme postalo daleko, a mlađe generacije ne mogu ni da zamisle svet u kome se nisu koristile tehnološke inovacije. Čim ujutru otvore oči, uzimaju svoje mobilne telefone, pregledaju vesti, društvene mreže, horoskop,…

Nastavite sa čitanjem Savremena tehnologija i njene prednosti i nedostaci

Kako preživeti ispitni rok?

Ispitni rok sam po sebi nosi veliku količinu stresa za svakog studenta, nezavisno od toga da li je redovno učio i spremao se za polaganje ili je podlegao tzv. kampanjskom učenju pred sam ispit. Dokazano je čak da kod nekih studenata pred sam rok dolazi i do pada imuniteta.

Nastavite sa čitanjem Kako preživeti ispitni rok?

Da li bubicu kupiti ili iznajmiti?

Drago nam je da ste ovo pitali. Pitanje je zaista na mestu. Uvek kada se govori o ulaganju, trošenju para i drugim finansijskim odlukama i procenama, naš najbolji prijatelj je matematika, možemo reći i digitron 🙂

Nastavite sa čitanjem Da li bubicu kupiti ili iznajmiti?

Najvažnija stvar koju Vam drugi prodavci bubica neće reći

Da li za zadato vreme možete da snimite kamerom pitanja i dobijete odgovore?

Imate osam strana sa pitanjima sa po 4 opcije za odgovor. Da li je dovoljno 45 minuta da pomagač snimi, pregleda, pronađe odgovore i kaže Vam? Mislite da znate tačan odgovor na ovo pitanje? Šta će se desiti ako treba da 2 puta menjate kanal putem koga se šalje bežični signal? Koliko je vremena potrebno da se ponovi snimanje neke stranice? Kad smo kod toga, a kako se radi snimanje? Fiksirate papir i pomerate polako ruku? Greška! Tako će kamera da pošeanje video lošeg kvaliteta. Iskusni znaju najbolje. Zašto rizikovati stvari koje su Vam važne?

Nastavite sa čitanjem Najvažnija stvar koju Vam drugi prodavci bubica neće reći

Kako odabrati pravu bubicu za ispit?

Zdravo svima! Nije nas bilo dugo na blogu, ali to ćemo brzo ispraviti. Možda ste primetili, možda ne, mnogi „konkurenti“ koji se bave iznajmljivanjem bubica već uveliko prepisuju naše postove. Želimo ovom prilikom da ih pozdravimo 🙂 Važno je umeti da prepoznate kvalitet, na dobrom su putu, nastavite da nas pratite i učite. Slobodno nam se obratite za pomoć ako zapne!

Nastavite sa čitanjem Kako odabrati pravu bubicu za ispit?