Osnovna uputstva za korišćenje bubica

Sve što treba da znate o bežičnim bubicama će vam verovatno reći u specijalizovanim radnjama. Međutim, ukoliko se to ipak ne dogodi, ili ipak iznajmite bubice za ispit od nekog privatnog lica, onda treba znate neka osnovna pravila kako se koriste bežične bubice.

Koje baterije se koriste i kako se ubacuju u bubicu

Logično – da bi bubica radila potrebno je da ona ima bateriju. Obično se savetuje da koristite renata, sony ili rayovac bateriju. Ta baterija trebalo bi da traje tri do četiri sata, kada je ubacite. Tako da obavezno, uvek pred sam ispit ubacite novu bateriju. Obično će vam ove vrste baterija predložiti i u specijalizovanim radnjama, ali za svaki slučaj treba napomenuti.

Zatim, sledeće pitanje jeste kako se baterija ubacuje u bežičnu bubicu. Bubica je veoma mala i to i sami znate, pa se onda postavlja pitanje gde se tačno nalazi otvor za bateriju. Dakle on se najčešće nalazi na vrhu same bubice, pored male iglice, koju koristite kako biste bubicu ubacili u uvo ili kako biste je izvadili. Kada otvorite ta vratanca na bežičnoj bubici videćete i na koji način treba da ubacite bateriju, to je sasvim jednostavno, jer je baterija apsolutno prilagođena, tako da ćete videti i golim okom koji deo je širi, a koji uži i kako treba da se postavi sama baterija. Ukoliko se bubica ne koristi neprekidno, baterija može trajati i pola dana

Higijena ušnog kanala je vrlo važna

Pre nego što stavite bežičnu bubicu u uvo, treba da se pobrinete o higijeni. Dakle, koristite štapiće za uši ili neka druga sredstva, koja inače redovno koristi za higijenu ovog dela tela. Dakle, važno je da zaista vaš ušni kanal bude čist.

Bubica se vadi pincetom, polako

Bežična bubica se ne vadi na silu i nekim naglim pokretima, zato što je možete oštetiti. Bežična bubica za ispite se vadi polako, nežno i pažljivo. Prvo, zbog vaše bezbednosti, drugo zbog toga da se bežična bubica ne bi oštetila. Ako je vadite naglo, može da dođe do toga da bubica padne, da se polomi ili ošteti, tako da ako mislite da ste nespretni, onda treba da je vadite iznad neke mekane površine, pa i ukoliko vam ispadne, da ne pretrpi neka prevelika oštećenja. Naravno, uvek je dobra opcija zamoliti nekog da vam pažlljivo izvuče bubicu.

Izaberite pouzdanu osobu koja će vam pomagati

Nije sve samo u tehinici i u samom prostom korišćenju bubica. Vrlo je važno koja osoba treba da vam diktira odgovore. Dakle, pored dobre i kvalitetne bežične bubice, treba da izaberete dobru i pouzdanu osobu, koja će se nalaziti sa druge strane i koja će vam biti pre svega podrška, ali i velika pomoć prilikom ispita. Bez toga, nemate šanse da položite ispit jer kvalitetna bubica i vaša smirenost neće biti dovoljni. Dakle, toj osobi treba maksimalno da verujete. Poželjno je da je njoj poznato gradivo oko koga treba da vam pomaže. Neophodno je da ne samo vi, već i ta osoba veoma ozbiljno shvati ono u šta se upuštate i da poštuje svaki vaš dogovor. Zato je važno i bilo bi dobro da to bude osoba sa kojom se inače veoma dobro razumete.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *