Kada i kako se koriste bežične bubice

Bežične bubice su jedno od čuda nove tehnologije koje se danas koristi u različite svrhe. Trenutno je najpoznatija njihova upotreba od strane studenata za polaganje ispita. Pored bežičnih bubica, za lakše polaganje ispita, studenti se koriste i drugim pomagalima kao što su, na primer, kamerice, ali su bubice svakako broj jedan.

Kada se koriste bežične bubice

Bežične bubice koriste se za diskretne i tajne razgovore i komunikaciju. Mogu se koristiti u više situacija, a posebno su pogodne za vozače automobila, kamiona, taksiste itd, s obzirom na postojeće odredbe zakona koje se odnose na koršišćenje mobilnih uređaja tokom vožnje.

Takođe, bežične bubice imaju veliku primenu u agencijama za obezbeđenje i špijunskim službama.

Bežične bubice se mogu koristiti i tokom poslovnih sastanaka, prezentacija i slično.

Ono što je isto za sve navedene slučajeve jeste da bežične bubice u potpunosti garantuju sigurnost i diskretnost, ukoliko je potrebna, a u isto vreme obezbeđuju nesmetan protok informacija, svojim dobrim signalom i zvukom.

Kako rade bežične bubice

Bežične bubice se nalaze u uhu jednog od sagovornika. S obzirom na njihove dimenzije i anatomski oblik teško su uočljive. Sistem Bluetooth-a, omogućava korišćenje bubica i uspostavljanje veze bez žice. Kada se ubaci u uho, jedna strana prenosi zvuk, dok druga preko antene prima signal. Na bluetooth uređaju se nalazi mikrofon preko kojeg se komunicira sa sagovornikom. Novi modeli bubica ne zahtevaju zaštitu od ušne masti i potpuno su bezbedne. Kada se razgovor završi, bubica se iz ušnog kanala vadi pomoću pincete, vrlo lako i brzo.

Kako bi bežične bubice funkcionisale, potrebno je ubaciti bateriju, koja u bubici aktivno može trajati oko 2-3h. Ukoliko se koriste bubice sa bluetooth uređajima, uređaji u sebi sadrže bateriju koja se puni neposredno pred razgovor. Bežične bubice koje funkcionišu preko bluetooth-a su danas najpogodnije, kako mogu da funkcionišu sa svim telefonima koji poseduju mogućnost bluetooth-a. Ostale bubice potrebno je uskladiti sa određenim markama telefona.

Bluetooth bežične bubice

Kao što smo naveli, bluetooth bežične bubice danas se više koriste s obzirom na pogodnosti i prednosti koje nude u odnosu na ostale bežične bubice. Tako ove bežične bubice, odnosno njihov neprekidni rad može trajati duže nego kod ostalih, ali svakako je činjenica da vrsta baterije koja se nalazi u bubici ima velikog uticaja na trajanje razgovora. Sa originalnim baterijama, razgovor može trajati između 4 i 6 h. Isto tako, trajanje zavisi i od modela telefona koji se koristi kao i njegove baterije odnosno njene istrošenosti.
Druga prednost bluetooth bubica jeste korišćenje i kada mobilni uređaj nije u vašoj neposrednoj blizini. Vaša bubica funkcionisaće i kada je vaš mobilni telefon udaljen od vas do 10m.

U svakom slučaju, kao i kod svih ostalih uređaja postoje kopije na našem tržištu, na šta posebno treba obratiti pažnju, ukoliko ste odlučili da kupite ili iznajmite bežičnu bubicu. Neoriginalne bubice ili baterije često se kvare i njihovo trajanje je znatno kraće kada su razgovori u pitanju, stoga se može desiti da se komunikacija prekine onda kada ne treba. Iz tih razloga, potrebno je proveriti agenciju ili prodavca, kupiti i iznajmiti na preporuku, kako se ne bi dešavale neprijatne situacije, bilo da je to na poslu, u vožnji ili tokom ispita.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *