Postani Džejms Bond na dan u 2 prosta koraka

Privatne obaveze, knjige koje treba pročitati, prezentacije pripremiti i upoznavanje sa kolegama studentima (jer umrežavanje sa pravim kolegom ili koleginicom može da Vam olakša život tokom i posle studiranja) prosto jedu već ograničeno dragoceno vreme. Zbog svega navedenog niste stigli sve da pročitate niti da se pripremite, a ispit je sutra. Kao jedina opcija ostaju Vam različlita pomagala u spremanju ispita.

Neki od tih studentskih pomagala su takozvane puškice i bežične bubice za ispit. Sada sve vreme koje Vam je preostalo usmeravate na guglanje gde možete iznajmiti bubice za ispit za sutra i cimate upravo umrežene kolege i koleginice da se bude sa vama u cik zore kako bi vam diktirali tačne i potrebne informacije. Druga opcija čije se korišćenje kod nas tek zahuktava, a koja nas je iznenadila, jeste i sat za prepisivanje. Ukoliko Vas je do sada bilo strah da koristite puškice ili bubice za ispit od sada imate i sat za prepisivanje koji možete slobodno koristiti. Naš predlog je da pročitate ovaj tekst i saznate nešto više o navedenim studentskim pomagalima.

Bubice za ispit (korak 1)

Mikroslušalice, uređaji za diskretnu komunikaciju, bežične bubice ili najjednostavnije bubice za ispit predstavljaju male elektronske uređaje koji staju u ušni kanal i predstavljaju prvi korak u Vašem potpunom Džejms Bond preobražaju. Bubice za ispit stavljaju se u ušnu školjku tako da lagano skliznu u nju. Aerodinamičan oblik im omogućava da skliznu u ušnu školjku i ostanu neprimetne i da ne ispadnu. Sa spoljne strane, bubice za ispit imaju poklopce koji mogu biti u crnoj boji ili u boji kože. Mogli bismo navesti da poklopac u boji kože ima dodatnu funkciju, a to je psihološka, odnosno smanjuje stres od otkrivanja kod osobe koja nosi bubicu za ispit. Kada se posmatra spolja, zbog poklopca, bubice za ispit su skoro neprimetne. Bubica za ispit ima raznih i zbog toga je bitno znati njihovu podelu na žičane i bežične. Danas su najpopularnije bežične bubice za ispit upravo zbog smanjenih mogućnosti da budete otkriveni, jer sa sobom ne nosite i ogromno klupko žica. Nakon stavljanja bubice u ušnu školjku, zvuk koji se proizvodi čuje samo korisnik. Bubica za ispit povezuje se preko blututa sa mobilnim telefonom i na taj način omogućena je komunikacija sa osobom na drugoj strani linije i to izuzetno neprimetno i bezbolno. Kako bubica za ispit u uhu služi da čujete potrebne informacije, tako je potreban i mikrofon preko kog ćete drugoj osobi saopštiti koje vam informacije tačno trebaju. Ne brinite se za mikrofon, on je isto tako izuzetno mali i neprimetan te ne postoji bojazan da će ga iko primetiti. Kada sve povežete, ono što morate dobiti jeste čist i kvalitetan zvuk bez ikakvih šumova. U suprotnom, radi se o nekvalitetnoj i već upotrebljavanoj slušalici za koju preporučujemo da vratite prodavcu, što iz tehničkih što iz zdravstvenih razloga, jer ju je neko već koristio.

Blutut sat (korak 2)

Nova alatka za diskretnu komunikaciju ili ispomoć za vreme ispita jeste blutut sat. Njegova glavna prednost jeste sto niko ne može da Vam zabrani da unesete sat u amfiteatar, kao što mogu zabraniti telefon. Naime, blutut sat je poseban zato što ima jak blutut i audio signal te Vam daje mogućnost sigurnog prijema i prenosa informacija od izvora do bubice za ispit koja je smeštena u uhu. Takođe, ovaj sat je kompatabilan sa bilo kojom bubicom za ispit tako da nećete imati problema u traženju odgovarajućih uređaja. Osim što je funkcionalno savršen, blutut sat ne zaostaje ni po dizajnerskim karakteristikama. Ovaj sat pristaje savršeno uz zglob uz eksluzivno dizajniranu narukvicu za sat. Izgled je prost i nenametljiv što je najvažnije! Bitan njegov deo jesu i skladni dugmići sa strane koji pružaju uverljiv izgled običnog sata. Naime, navedeni dugmići igraju značajnu ulogu u njegovom dizajnu, jer pored navedene maskirne uloge, pritiskom na njih ekran na kom se očitava tekst zatamnjuje se i prebacuje na ekran koji prikazuje vreme i datum u sekundi. Sve prethodno izneto čini ovaj blutut sat obaveznim dodatkom svakog studentskog Dzejms Bonda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *