Bubice – uređaji za diskretnu komunikaciju

Oni najdublji instinkti kod čoveka koji ga razlikuju od životinja, koji ga pokreću jesu volja i želja za znanjem. Zbog toga, svaka tajna, mistifikacija nekog predmeta ili njegova tabuizacija predstavlja podsticaj kod čoveka da to istraži i pronikne u različite tajne tog objekta. Tako je i nas zavela želja da saznamo što više možemo o tajnim aparatima za diskretnu komunikaciju i zašto se uvek stišava ton kada se priča o njima. Aparati za diskretnu komunikaciju su zapravo bubice, a kod mlađe populacije poznatije još i kao bubice za ispit! Kako bismo razbili tabu o čuvenom uređaju za diskretnu komunikaciju pripremili smo kratak tekst o tome šta predmetni uređaj jeste, odnosno šta bubice za ispit jesu, kako se koriste i ko ih sve danas koristiti kada je prava informacija jedino važna.

Nadamo se da ste pripremili uši za diskretnu komunikaciju koja sledi!

Šta su uređaji za diskretnu komunikaciju?

Uređaji za diskretnu komunikaciju iliti bubice predstavljaju male elektronske uređaje, mikroslušalice, koji staju u ušni kanal. Bubice se stavljaju cele u ušnu školjku tako da lagano skliznu u nju. Njihov aerodinamičan oblik nalik metku im upravo omogućava da skliznu u ušnu školjku i ostanu neprimetne ili da ne ispadnu. Kada se posmatra spolja, bubice, pa i bubice za ispit, su u potpunosti neprimetne. Samo ćemo napomenuti da ukoliko se radi o bežičnim uređajima za diskretnu komunikaciju iliti bubicama, korisnik ih može koristiti u toku vožnje i pričati preko mobilnog i time ne ugrožavati bezbednost u saobraćaju. Ako ih povežete sa mp3 plejerom, onda možete slušati muziku na nebitnim, dosadnim sastancima, časovima, a da to niko ne primeti. Na kraju, kad završite sa njihovom upotrebom, jednostavno uzmete pincetu i izvadite bubicu iz ušne školjske pomoću specijalnog skoro nevidljivog držača. Iako nije nevidljiv, on je napravljen od providnog silikona tako da ga je izuzetno teško primetiti zbog čega je stekao i epitet nevidljiv. Zbog svega navedenog, bubice za ispit se zato zovu još i uređaji za diskretnu komunikaciju gde se pod tim nazivom najviše koriste u detektivskim agencijama ili raznim agencijama za fizičko i tehničko obezbeđenje. Zbog te njihove neprimetne funkcije, primene bubica je neverovatno različita. Usavršavanje njene primene se najdalje otišlo kod studenata pretvarajući je u sveti gral ispita – bubica za ispit.

Najisplativije korišćenje bežičnih bubica

Bubica ima raznih i zbog toga je bitno znati njihovu podelu na žičane i bežične. Danas su najpopularnije bežične bubice za ispit upravo zbog smanjenih mogućnosti da budete otkriveni, jer sa sobom ne nosite i klupko žica. Nakon stavljanja bubice za ispit u ušnu školjku, proizvodi se zvuk koji samo korisnik čuje. Bubica za ispit povezuje se preko blututa sa mobilnim telefonom i na taj način omogućena je komunikacija sa osobom na drugoj strani linije i to izuzetno neprimetno i bezbolno. Kako bubica za ispit u uhu služi da čujete potrebne informacije, tako je potreban i mikrofon preko kog ćete drugoj osobi saopštiti koje vam informacije tačno trebaju. Ne brinite za mikrofon, on je takođe izuzetno mali i neprimetan te ne postoji bojazan da će ga iko primetiti. Kada sve povežete, ono što morate dobiti jeste čist i kvalitetan zvuk bez ikakvih šumova. U suprotnom, radi se o nekvalitetnoj i već upotrebljavanoj slušalici za koju preporučujemo da vratite prodavcu.

Neprijatelj broj 1 svih bubica!

Naravno, nijedno razbijanja tabua nije potpuno ukoliko se ne suočimo i sa neprijateljem bubica za ispit. Zbog toga ćemo ukratko izložiti par informacija o ometačima. Ometači za bubice ili preciznije ometači signala uređaja za diskretno komuniciranje predstavljaju uređaje koji služe za brojne svrhe, a neke od njih su i zaštita od prisluškivanja i neovlašćenog praćenja. Ometači za bubice za ispit funkcionišu kao i svi ostali ometači, a to je tako što ometaju ili blokiraju frekvencije rada bubice za ispit te je nemoguće uspostaviti vezu čime bubica za ispit postaje bezvredna. Ometači za bubice se razlikuju po brojnim karakteristikama, kao što su jačina, funkcija i kvalitet. Drugi nazivi za isti uređaj su i blokatori signala ili dzemeri (jammer).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *