Kada bi trebalo da koristite bubice za ispite?

Studenti uvek imaju različite metode učenja i spremanja ispita, ali i snalaženja na ispitima. Nekada je važno samo položiti, tako da se studenti ne upuštaju u to šta je dobro i moralno, nego u to šta je njima u tom trenutku korisno.

Bubice za ispite se masovno koriste i većina studenata ih je bar jednom upotrebila, samo što neki od njih ne žele to da priznaju, jer se plaše kako osude drugih, ali tako i mogućnosti da im kasnije nešto bude uskraćeno. Ukoliko se pridržavate svih pravila i dobro se spremite, onda nikada niko ne može da provali da ste imali bubice za vreme ispita. Postoji nekoliko situacija kada je opravdano koristiti bubice za ispite.

Za ispite koje ne uspevate nikako da položite

Kada naiđete na ovako jednu barijeru suočavate se sa velikim pritiskom i stresom. Ma koliko god puta pokušavali da izađete i koliko god dugo spremali ispite, jednostavno vam ne ide i vi nikako ne prolazite. To zna da bude vrlo frustrirajuće i neprijatno za sve. U ovim trenucima znate da jednostavno nije problem u vama. Problem je ili u preteškom i neodgovarajućem gradivu ili je jednostavno problem u profesoru, koji ne želi da vam omogući prolaz. Zato bi najbolje bilo da koristite bubice za ispit i na ovaj način da pokušate da prođete. Ovo je jedan od definitivno najsigurnijih načina da prolazite. Kada vam vaš prijatelj sa druge strane veze izdiktira sve ono što piše u knjizi i vi sve to lepo obrazložite, ne postoji šansa da budete oboreni.

Kada imate previše ispita, a poslednji je rok

Svi oni koji su studirali znaju koliko je stresan zapravo poslednji rok. U poslednjem roku uglavnom imamo toliko mnogo ispita, a vrlo malo vremena. Sa druge strane poslednji rok nam je jako važan, jer od njega nekada može da zavisi sudbina školovanja. Nekome poslednji rok znači budžet, nekome upis u narednu godinu. Ukoliko se nešto od ta dva ne dogodi, vrlo lako se može dogoditi ono strašnije, a to je da student odustane od ispita. Zato je u ovim trenucima dozvoljeno da olakšate sebi i da iskoristite bubice za ispite. Bubice za ispite ne morate da iznajmite za sve ispite u tom roku. Pokušajte neke malo lakše da spremite, a za ove koje ne stižete budite slobodni da se koristite i ovim sredstvima.

Kada vas profesor uporno obara

Kada ste sigurni da profesor namerno neće da vas pusti da položite ispite, onda je to definitivno znak da treba da koristite bubice za ispite. Profesori treba da budu izuzetno profesionalni u odnosu sa studentima i da cene jedino njihovo znanje na ispitu. Mnogi profesori, pored znanja gledaju i neke druge stvari i zato se može desiti da vas, kako se to kaže „uzmu na zub“ i jednostavno iz samo njima znanih razloga ne žele da vas puste da položite. To takođe može da bude vrlo stresno za vas. U ovom slučaju takođe je dozvoljeno da koristite bubice za ispite. Naime, u tom trenutku znate da nije do vašeg znanja, nego do profesora. Kao što je to već rečeno, kada sve kažete potupno isto kao što je to napisano i u literaturi, profesor neće imati nikakav osnov da vas obori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *