Šta treba da znate ukoliko koriste bubice za ispite?

Biti student nekada zaista može da bude veliki stres, pogotovu u vreme ispitnih rokova. Tada je cilj svim studentima da daju što više ispita u što kraćem roku. Rasporedi ispita su jako loši i uglavnom ne odgovaraju većini studenata. Koliko god da se trudili studenti jednostavno nekada ne mogu da postignu sve.

Često se događaju i stuacije kada se dva ili više ispita zakažu istog dana. U tom slučaju studenti ili odustanu od drugog ispita ili pokušaju da spreme oba. Ipak, to je vrlo teško, pogotovu ukoliko su u pitanju dve sasvim različite ispitne materije. Taj pritisak koji student zaista može da bude frustrirajuć. I zato studenti tada koriste metode, kojima će olakšati sebi i smanjiti stres i zato se pre svega odlučuju za korišćenje bubica na ispitima.

Postoje različite vrste bubica

Ukoliko nikada do sada niste koristili bubice za ispite, onda morate malo da se upoznate sa samom materijom. Pre svega je važno da znate da postoji više vrsta bubica za ispite. Njihova razlika jeste u kvalitetu, ali i u načinima korišćenja. U suštini, za koje god bubice za ispite da se odlučite nećete baš napraviti grešku. Izbor zavisi samo od toga šta vama odgovara. Postoje one bubice za ispite koje se pincetom ubacuju u uvo, a postoje i one bubice koje vi samostalno možete da koristite. Tako da, u ovom slučaju vi birate šta vama više odgovara.

Mogu se iznajmiti na dan ili na više dana

Imajte u vidu da bubice za ispite možete da iznajmite na nekoliko dana. Naravno, to se dogovarate sa onim od koga uzimate bubice. Morate ih vratiti u roku u kojem se dogovorite. Ukoliko bubice za ispite iznajmljujete na više dana, onda će i cena biti veća, jer se uglavnom bubice naplaćuju po danu. Dobro bi bilo bar na dva dana da iznajmite bubicu za ispit, ukoliko je prvi put iznajmljujete. Ovo je važno da biste jedan dan proverili kako ona funkcioniše, kako biste se malo navikli  na nju. Kasnije, nekog narednog puta kada budete iznajmljivali bubice za ispite možete je iznajmiti i samo na dan, jer sada već znate kako se koriste.

Koštaju od 15 evra

Cena bubica za ispite se kreće od 15 evra i to je uglavnom najniža cena na koju ćete naići. To znači da će vas 15 evra koštati ukoliko bubicu iznajmite samo na jedan dan. Cena će varirati u zavisnosti od toga koliko će bubice za ispite biti kod vas, ali i od same vrste bubice za ispite. Anatomska bubica se vrlo često i ne iznajmljuje nego možete da je kupite i ona košta oko 70 evra. Magnetna bubica košta oko 40 evra.

Ličnu kartu ostavljate kao garanciju

Kada iznajmljujete bubice za ispite vrlo je verovatno da ćete morati da ostavite neki lični dokument kao garanciju i obično vam traže ličnu kartu. Takođe, deo ćete morati da platite prilikom iznajmljivanja bubice, a ostatak nakon što vratite bubicu. Na ovaj način se oni osiguravaju da im se bubica mora vratiti. Ukoliko se dobro upoznate sa onima koji iznajmljuju bubice za ispite ili ukoliko neki vaš drug ili drugarica iznajmljuje bubice, naravno da vam neće biti potreban nikakav dokument.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *