Top 4 haj-tek gadžeta za lakše polaganje ispita

Retko ko nikada nije napisao puškice na papirićima, pisao na dlanu formule i na kolenima teoreme. Međutim današnje vreme donosi i u varanje jednu skroz novu dimenziju.

Varanje je postalo gospodski posao, i u nekim krugovima i stvar prestiža u smislu upotrebe najinventivnijih tehnoloških pomagala za tu vrstu aktivnosti. Za one kojima je ispt već sutra nemamo rešenje.

Međutim, ako imate nekoliko dana lufta, pročitajte koji to haj-tek uređaji mogu da reše svaku vašu muku.

Velika četvorka

Na mestu broj jedan su špijunske naočare. Pored toga što ćete se osećati kao Džejms Bond ili Itan Hant, uspešno ćete se rešiti ispita koji vas je mučio već neko vreme. Njihova prednost je što izgledaju kao bilo koje druge normalne naočare za vid, i nemoguće je da bilo ko primeti šta se spremate da uradite.

Ove naočare su opremljene kamerom, koja se aktivira pomoću novčića, koji se nalazi sa strane na ramu. Kada se pred vama na testu ukaže mučno pitanje, na koje ne znate odgovor, sve što treba da uradite je da pritisnete novčić, i one će fotografisati pitanje i proslediti fotografiju, kome ste već odlučili da poverite svoju sudbinu. Odgovor vam mora stići na neki drugi način, jer su ove naočare jednosmerna ulica. Cena može da bude faktor – najjeftiniji modeli su oko 80 dolara, a ukoliko imate preduzetnički duh i planirate iznajmljivanje, možete uzeti i neki od skupljih i kvalitetnijih modela, već po ceni od 300 dolara.

Visoko drugo mesto zauzima špijunska hemijska olovka. Po čemu je posebna? Ova olovka, koja inače izgleda i funkcioniše stvarno kao najobičnija olovka, može da emituje audio fajlove. Kvalitet zvuka naravno nije savršen, i niste baš u najudobnijem mogućem položaju dok pišete. Mana joj je i što nema u sebi ugrađen zvučnik, ali možete koristiti špijunske slušalice.

Da se ne izađe iz teme previše, na mestu broj tri je špijunska košulja. Zvuči komplikovano, ali možda i nije toliko. Sa unutrašnje strane ove košulje nalazi se kamera, koja je povezana sa mobilnim telefonom koji dalje šalje signal vani. Uz mikrofon, tonu žičica i bubice za studente u ušima, spremni i za mnogo ozbljnije misije od polaganja ispita.

Na četvrtom mestu nalaze se bubice za studente. Bubice za studente se nisu probile dalje od četvrtog mesta, jer su dobro čuvana tajna. Oni koji nemaju strpljenja da pročitaju tekst neće ni otkriti ovo zakopano blago. Uz nešto veća ulaganja za studentski budžet, jedan za drugim padaće neosvojive tvrđave ispita svih vrsta. Bubice za studente je nemoguće otkriti. Bubice za studente su odgovor na sve vaše molbe svevišnjem. Sve što vam je potrebno je pametniji čovek od vas sa druge strane bubica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *