Studentska pomagala u zadnji čas

Odlaganja i zbog privatnih obaveza ili jednostavno zbog mnoštva knjiga koja treba pročitati, sažetke napraviti, prezentacije pripreminiti, niste stigli sve da pročitate niti da spremite, a sutra je ispit.

Naravno, to ne bi bilo toliko strašno da nije već 10 uveče, a ispit počinje u 8 ujutru. Čak i da celu noć nespavate, jednostavno znate da ne stižete. Tada na scenu stupaju razna predispitna i u toku ispita pomagala. Dva studentska pomagala za vreme polaganja ispita su svakako takozvane puškice i bubice za ispite.

Za njih svi znamo, jer su najrasprostranjenija i masovno korišćena pomagala. A i ruku na srce, za puškice smo čuli od roditelja  i njihovi prici o studenskim dogodovštinama.

Puškice

Varijacije puškica postoje, ali su one uglavnom mali papiri koji se koriste kako bismo na njih smestili sve one bitne informacije koje će nam koristiti na ispitu. Na papiru ispisane informacije se smanjuju do neprepoznatljivosti i potom se sakrivaju unutar različitih objekata. Rukavi, pernice, digitroni, flaše za vodu pa sve do sedanja na njih i izvlačenje kada profesor ili asistent prođe! Iako se još koriste, polako se napuštaju.

Nekoliko razloga je za to.

Naime, količina informacija koje možete smestiti na papir je ograničena. Osim ukoliko ne mislite da smanjujete celu knjigu. Napomena za takve, to nije puškica već ručni top! Drugi razlog je što morate birati informacije koje ćete na piškicama ispisati. Može se desiti da pogrešite sa informacijama te su puškice upotpunosti beskorisne. I poslednji razlog sve manjeg korišćenja jeste velika mogućnost da vas profesori ili asisteniti uhvate u korišćenju ovog studentskog pomagala.

Bubice

Drugo pomagalo ili sistem koji danas studenti masovno koriste su bubice za ispite. Dosta studenata se odlučuje za ovakav vid pomagala iz nekoliko razloga. Bubice za polaganje ispita su izuzetno male i time praktično nevidljive i time je skoro nemoguće da budete uhvaćeni na ispitu.

Drugi razlog je taj da se bubice za ispite povezuju preko blututa sa mobilnim telefonom, te su informacije koje možete smestiti beskonačne. Sada sve zavisi od osobe koja treba da vam pronađe u knjizi i izdiktira tačnu informaciju. Ukoliko se bojite da će vas neko čuti, nemate razloga za brigu. Za razliku od puškica, kada vas neko od kolega takođe može videti, zvuk iz bubice za ispit ne čuje niko i na taj način ste sigurni. Ipak, postoje određene stvari koje morate znati ukoliko koristite bubicu za ispit. Svaka nova bezicna bubica koju koristite jednostavno mora biti nova.

Svaka nova bežična bubica ima na sebi serijski broj koji nije izlizan. To je prva garancija da ćete uspešno dobiti potrebne infornacije putem bubice za ispit. Sledeća stvar koju morate znati jeste da pipak za vađenje bubice ne sme biti oštećen, dok se rupice na vrhu bubice za ispit moraju presijavati. Ne sme imati ogrebotine i mora biti čista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *